Gezondheidstips   

 

Zwaarmoedigheid of depressie

Vaak verwart men zwaarmoedigheid met depressie. In het dagelijkse leven worden heel veel uitdrukkingen gebruikt: down zijn, een inzinking hebben, zwaarmoedigheid, hevige vermoeidheid, neurasthenie, burn-out ... die soms de echte aandoeningen verbergen. Hoe kan men dit herkennen om zich beter te verzorgen, om zich er beter doorheen te slaan? Raadpleeg op tijd een arts!.

Zich laten vaccineren tegen de griep

Elk jaar zien wij rond dezelfde periode een campagne voor vaccinatie tegen de griep. Werkgevers en de overheid organiseren vaccinatiesessies die meestal gratis zijn. De huisartsen spreken erover met hun chronische patiŽnten, het ziekenfonds herhaalt de terugbetalingsmodaliteiten ... We moeten alleen nog beslissen: zich laten vaccineren of liever de griep.

De gezondheid van uw glimlach

Een mooie glimlach met stralende witte tanden is een uitwendig teken van een goede gezondheid! Meer zelfs, de wisselwerkingen tussen de gezondheid van onze mond en tanden en onze algemene toestand zijn talrijk. Het is dus zeer belangrijk om elke dag onze goede gewoontes voor mooie tanden aan te nemen.

Een bosbezoek is beter dan een bloeddrukpil

Bossen zijn goed voor onze gezondheid! We komen er tot rusten er is de mogelijkheid tot ontspanning: wandelen, fietsen, joggen, enzovoort. In bossen komen we ... op adem!

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het bos niet alleen ons leefmilieu, maar ook mensen gezond houdt.

'

Uit 'Gezondheidspreventie'

Terug                                                                                     Terug