Hoogste punt van Hasselt

 

Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men een versierde veldkapel tegen! Deze door de stad Hasselt uitgeroepen 'Geluksplek' ligt aan de Sasput-Voogdijstraat te Sint-Lambrechts-Herk. De kapel en haar onmiddellijke omgeving onder de kastanjebomen is meer dan ooit een pleisterplaats geworden voor de vele wandelaars en fietsers die op hun fietsroutenetwerk of Mombeekwandeling hier passeren en even verpozen met een prachtig uitzicht op het hoogste punt van Hasselt. Dit punt ligt hier 300 meter vandaan in oostelijke richting op een hoogte van 66 m boven de zeespiegel. 

Van hieruit heeft men een onmetelijk panoramisch zicht en kijkt men boven Wimmertingen, Alken en Kortessem uit tot Borgloon. Alles wat men in de diepte ziet was ooit onze Noordzee. Hier wandelt men heerlijk over wat eens het Noordzeestrand was. 

Schelpenvondsten zijn er legio op ongeveer 80 centimeter diepte. Ook werden hier dikke botten van dieren uit de oertijd bovengehaald helemaal versteend en bedekt met schelpen groot en klein. Maar laat je meer verwennen door de prachtige natuur en de blik in de verte en je kunt je zo wanen in klein Oostenrijk.

 

 

Hier begint de grote afdaling ...

De wandelingen werden door Natuurpunt goed bewegwijzerd en de afstanden kan men kiezen tussen 4 tot 12 km.Vanaf het hoogste punt daal je over enkele kilometers 16 meter naar beneden. Ideaal is het om deze wandeling achteraf nog eens te doen maar dan in omgekeerde richting. Je staat dan versteld van al het moois dat je de eerste keer ontgaan was en zich weer voor je uitstrekt.

 Roger

 

Terug                                                                                     Terug