Beeh  ... een spin! Deel 3

 

Slot

Met dit derde deel wil ik de bijdrage over spinnen beŽindigen. Eigenlijk raak je over spinnen nooit uitgepraat. Ook al was het maar dat zij er voor velen akelig uitzien met hun behaarde lichaam. Spinnen hebben die haartjes nodig omdat zij hiermee eigenlijk kunnen 'smaken'! Wist je dat je zonder het te weten zelf al menige spin gegeten hebt? Of slaap jij altijd met de mond dicht 's nachts?

Een heus kunstwerk

Spinnen zijn echte kunstenaars!! Doe ze maar eens na als je hieronder de opbouw bekijkt van het web van de aller-gekende 'kruisspin'.

 

 

Niet allemaal hetzelfde web

Spinnen bouwen hun web volgens de soort. 
De 'kruisspin' bouwt een web als een wiel en behoort zo tot de groep van de 'wielwebspinnen'. Andere spinnen bouwen een soort hangmat die je tussen de struiken of over een gladgeschoren haag ziet hangen. In een hoek van het tuinhuis merk je in de late herfst soms een trechtervormig web, soms zelfs in huis! Dat is het werk van de gewone 'huisspin'.

Niet alle spinnen hebben een web nodig om hun buit binnen te halen. In de zomer kruipen er regelmatig spinnen over de terrastafel die gewoon hun prooi zoeken en bespringen. Het zijn de springspinnen.

Geniet van de observatie van al die lieve diertjes en laat ze hun werk doen!

 

Terug

        Roger