Verslag helpersverwendag 30 mei 2015

 


Onderweg naar de eerste halte

Dragonders zijn uiteraard net als alle andere mensen een tikkeltje nieuwsgierig. Dus ook die bewuste zaterdagmorgen zaten 46 dragonders met vragende ogen in de bus die ons naar Pallieterland zou brengen. De tamtam had deze keer zijn werk niet gedaan en behalve het bestuur was er niemand op de hoogte van de verrassing die ons te wachten stond. Enkel de mededeling uit de dragonder dat het een culinaire uitstap zou worden gaf een minuscuul deeltje van het geheimprijs. Dus maar afwachten wat komen ging.

Het weer kondigde zich ondanks de weerberichten voortreffelijk aan en de meegebrachte paraplu's zouden de ganse dag niet hoeven geopend te worden. De stemming zat er eveneens goed in. De stem van de voorzitter wekte de aandacht: 'Wij rijden richting Oostmalle'. Wat zou er daar te bieden zijn? Wij kenden natuurlijk Westmalle van achterde toog maar Oostmalle ..., geen lichtjes diegingen branden. De bus stopte in Malle.

Tot overmaat van onze zwalpende hoop was de zaak, die in de planning opgenomen zat, potdicht. En nu? Het gekende koppel uit Gent stond er ook geparkeerd met de wagen om zich vanaf hier met de groep te vervoegen. Onze wandeling zou vanaf dit punt starten. Zonder klagen of morren want we kregen de mededeling dat wij een wandeling van een tiental km gingen doen met onderweg drie haltes: halte voorgerecht, halte hoofdgerecht en halte nagerecht. Dat was iets nieuws. Verschillende deelnemers vertelden dan onderweg dat zij zoiets al eens hadden meegemaakt met de fiets. En dan noemde dat evenement 'hap en trap'. Voor ons wandelaars zou dat dan 'hap en stap' noemen. Dit project was uitgewerkt door de provincie Antwerpen en de reservaties bij de verschillende HoReCazaken zitten daarin vervat. Mooi toch! De aangeduide knooppunten zorgden ervoor dat wij het traject perfect konden afstappen.

De hongerige magen konden hun verlangens voldoen in de eerste zaak 'De Degustatie'. Een lekkere warme dagsoep met broodjes als voorgerecht. In zulke nette en verzorgde zaak smaakte dit nog beter.Iedereen voldaan terug op stap! De smaak zat er nu goed in en de wandeling was plots veel lichter dan tevoren. Bij 'Den Dobbele Pater' hielden we weer halt en mochten er aanzitten voor het hoofdgerecht dat bestond uit ribbetjes op Kempische wijze ofwel vegetarische lasagne.

 Bij ‘Den Dobbele Pater’ wachtend op de ribbetjes.

De kok van dienst werkte vast en zeker met grote maten want we kregen een portie tot over onze oren. En lekker dat het was! Daar hoorde natuurlijk een stevige pint bij! Nog likkebaardend trokken we terug op stap, de laatste halte tegemoet. Wij arriveerden terug in de eerste zaak en werden er vergast op een chocolade moelleux en een bolletje vanille-ijs. Wie nu nog honger had zou liegen en dat hebben we niet meer gehoord.

Het was al in de late namiddag wanneer we richting Lier reden met onze bus. En je gelooft het of je gelooft het niet. Om in Lier van onze vrijheid te genieten kreeg elke dragonderhelper zowaar zakgeld mee!!! En het overschot moesten we na afloop niet teruggeven. Zelfs onze oudste leden hadden dit in hun hele leven niet meegemaakt.

 

Overvolle terrasjes te Lier.

En wat was iedereen zuinig met zijn centen in Lierke Plezierke. Toch zaten hier en daar de terrasjes vlug gevuld onder het goedkeurend oog van de Zimmertoren. Moe en voldaan en als verwende dragonders keerden we rond het avonduur terug naar huis. Nog een pluim voor en dank u wel aan het organiserend bestuur!

Roger.

Foto’s: Lutgarde en Roger.

Terug                                                                                     Terug