Verslag wandelvakantie 2012

 

De wandelvakantie van de Dragonders was weer een groot succes! Met een 40-tal clubleden logeerden we in het knusse hotel St.- Michael midden in het dorpje Kell am See. De weergoden waren ons bijzonder gunstig gestemd want zes dagen lang konden we genieten van een stralende hemel, ondanks de minder goede voorspellingen. Ons verblijf had alle nodige voorzieningen en wij hadden er een goed thuisgevoel. Geloof het of niet ... na Kröv was dit één van de mooiste wandellocaties van de voorbije jaren. Talrijk waren de panoramische zichten over de eindeloze velden en weilanden afgewisseld door hier en daar een gemengd bos, wat op zijn beurt weer zorgde voor een aangenamere sfeer en een breder kijkvenster. Ons vakantieboekje was een perfecte leidraad zodat we op elk ogenblik op de hoogte waren van de geplande activiteiten en voorzieningen of soms niet. Maar dan zorgde een wonderbare broodvermenigvuldiging voor de verwenning van de hongerigen.

De afstanden zijn in Duitsland ook niet wat ze bij ons zijn: waarschijnlijk een ander metriek stelsel maar niemand heeft geklaagd over de kilometers in meer. Een doorsnee vakantieganger heeft in die periode min of meer 80 km vergaard. En dan te weten dat er zelfs viermaaltwintigers deze afstand zonder verpinken hebben afgelegd. Waarschijnlijk zorgde de groepssfeer ook daartoe want deze was van een kei-tof gehalte, met de nodige vriendschap en goedbedoelde plagerijtjes. Dagelijks kregen we enkele hersenkronkels op of naast ons bord zodat er onderweg weer wat reden was voor de nodige discussie.

Wij mogen stellen dat wij in bewuste week: de 'Ruwer' hebben leren kennen als bijrivier van de Moezel, Schillingen in het Hochwald konden 'proeven', de edelstenen van Oberstein bewonderen, Grimburg als versterkte burchtruïne verkenden, langs een hoge rots over 270 trappen de Felsenkirche konden bezoeken met panoramische uitkijk, genoten hebben van al het moois in de tentoonstellingstuin van een kunstsmid in Nieder-Prüm, onze ogen uitkeken op en in de 'Dom' van Prüm, en nog zoveel meer!! 

Wij kunnen als Dragonder alleen maar een welgemeende proficiat en dankuwel zeggen t.o.v. de organisatoren, begeleiders, buschauffeur, het bestuur, de moppentappers en alle deelnemers voor de vriendschap, betrokkenheid en behulpzaamheid.

Bij leven en welzijn ... tot volgend jaar!

 

Tekst en foto’s: Roger Dekens.

Terug                                                                                     Terug